Fjärrstyr värmen

Fjärrstyr värmen – Touch E3

Idag används alla möjliga olika mojänger som man kan styra eller följa den ena och andra manicken eller funktionen med. Varför skall man också kunna fjärrstyra värmen?

Det här är en bra och adekvat fråga. Det kan finnas många svar beroende på situation och bakgrund. I en fritidsbostad handlar det om trygghet. I ett hem kan det vara bekvämlighet. I stora och offentliga byggnader kan fjärrstyrning av uppvärmningen förenkla och vara praktiskt. Eller så är det alla ovan nämnda behov på en och samma gång.

Styrning av värme har också en stor betydelse för energisparandet. Med fjärrstyrning kan man minska behovet av uppvärmning och endast styra värmen enligt behov och således undvika onödig energiförbrukning. Varför t.ex. ha på full värme i ett hus när ingen är där? När man behöver värme kan man istället snabbt koppla på värmen på distans då man är på väg hem eller på väg till stugan.

Fjärrstyr värmen med Touch E3

För fjärrstyrningen av LVIs element finns en kontroll som är enkel, pålitlig och trygg att använda: nämligen Tempco Touch E3. Den har ungefär samma pris som en radiator. Till helheten behövs LVI elradiatorer med digital termostat, Tempco Touch E3 kontroll och ett Wi-fi nätverk för fjärrstyrningen. Till samma nätverk kan man även koppla andra manicker till exempel för styrning och övervakning. Man kopplar LVI radiatorerna till E3 kontrollen och kontrollen till Wi-fi. Sedan skapar man ett gratis konto till mobilen med CleverTouch applikationen, som sedan med Wi-fi kopplas till Touch E3 och vidare till radiatorn.

Man kan nu styra hela bostadens uppvärmning samtidigt, eller om man så önskar endast en radiator åt gången. På detta sätt kan man förverkliga fjärrstyrningen av husets uppvärmning med mobilen, och beroende på antalet kan systemet ha flera användare. Alla har sin egen tillgång till uppvärmningsobjektet, som till exempel kan vara en delägd stuga i fjällen eller en fritidsbostad i skärgården.

Fjärrstyr värmen hemma

Hemma underlättar fjärrstyrningen vardagen ifall justeringen av radiatorn är belägen på en krånglig plats. Med E3 kontrollen eller mobilapplikationen kan man enkelt justera värmen till exempel från TV-stolen utan att behöva krypa bakom soffan. Anhöriga kan t.ex. hjälpa sina åldrande föräldrar genom fjärrstyrningen och följa med och justera värmen när  krafterna eller förmågorna inte längre räcker till. Små lättnader i vardagen i livets alla skeden.

I större objekt så som kyrkor, skolor, salar, lägergårdar, små stugbyar och offentliga utrymmen kan vaktmästaren med en kontroll styra upp till 50 radiatorer eller rum. Med Touch E3 kontrollen kan man även tidsinställa uppvärmningen att fungera automatiskt 24/7/365 och således styra och spara förbrukningen under tider man är borta.

Ovan finns svar på varför man skall justera värmen även på distans. Det är inte bara lätt utan också bekvämt, säkert och du sparar pengar!